Getoerde wafels met vanillebavaroise
Getoerde wafels van het wafelijzer, gevuld met vanillebavaroise op basis van Sonnetmix Inverno en Credi Fond Neutral
Stuks 60
Ingrediëntenlijst
Getoerde wafels:
- 1000 g SONNETMIX INVERNO (0,66) RSPO-SG
- 1000 g Bloem
- 120 g Gist
- 100 g Roomboter
- 100 g Eieren
- 700 g Water ca.
Toeren:
- 800 g Toerboter
Vanillebavaroise:
- 350 g CREDI FOND NEUTRAL
- 350 g Lauwwarm water
- 1750 g Lobbig opgeslagen slagroom
- Inhoud van één vanillepeul
Extra benodigdheden:
Recept werkwijze
Maak wafels:
- Draai van alle grondstoffen een deeg in ca. 8 minuten in de eerste versnelling.
- Verdeel het deeg in stukken van 1.500 gram en leg deze goed afgedekt voor minimaal 12 uur in de koelkast.
- Weeg de volgende dag 400 gram toerboter af voor ieder deegstuk van 1.500 gram.
- Vouw bij ieder deegstuk de toerboter in en toer tweemaal in vieren (2 x 4).
- Koel de getoerde deegstukken ca. 30 minuten terug in de koelkast.
- Rol telkens ieder getoerd deegstuk uit op 2,5 mm dikte en snij stukken van 10 bij 8 cm (ca. 60 gram per stuk en iets kleiner als het wafelijzer).
- Laat het deeg ca. 60 minuten rijzen bij bakkerij temperatuur.
- Spray het wafelijzer in met Goldwax. Bak de gerezen deegstukjes tussen het wafelijzer.
- Laat voldoende afkoelen.
Maak vanillebavaroise:
- Meng eerst de Credi Fond Neutral met het lauwwarm water.
- Meng dit vervolgens met de rest van de ingrediënten.
- Snij de afgekoelde wafels door en spuit hier ca. 40 gram vanillebavaroise tussen.
- Werk verder af naar eigen inzicht.
Romig, zacht én crunchy in een traktatie.
Natuurlijk zijn er ook andere smaken bavaroise, met bijbehorende afwerking, toe te voegen aan deze heerlijke wafels!