Gefrituurde kwarkbolletjes in champagnebavaroise
Gefrituurde kwarkbolletjes in champagnebavaroise op basis van VAMO Kwarkbolletjesmix, Credi Sloffenmix en Credi Fond Neutral.
Stuks 2 plaatcakes 60 x 20 cm
Ingrediëntenlijst
Gefrituurde kwarkbolletjes:
- 750 g VAMO KWARKBOLLETJES MIX
- 240 g Volle kwark
- 580 g Eieren
- 188 g Water
Koekbodem:
- 450 g CREDI SLOFFENMIX
- 180 g Roomboter
- 25 g Eieren
Champagnebavaroise:
- 500 g Champagne
- 400 g CREDI FOND NEUTRAL
- 2000 g Lobbig opgeslagen slagroom
Extra benodigdheden:
- 2 plaatcake bakvormen 60 x 20 cm
- Frituur
Recept werkwijze
Maak gefrituurde kwarkbolletjes:
- Meng de ingrediënten gedurende 4 minuten in de laagste stand met een vlindergarde.
- Laat het beslag 20 minuten rusten.
- Doseer het beslag met een ijslepel, spuitzak of doseermachine direct in de olie, gewicht ca. 25 gram per kwarkbolletje.
- Bakken ca. 8 minuten in olie van 160°C.
- Laat de kwarkbolletjes voldoende afkoelen.
Maak de koekbodems:
- Maak sloffenbodems. Meng alle grondstoffen tot een homogeen zetdeeg. Laat dit eventueel rusten in de koelkast.
- Rol het deeg vervolgens uit op 2,5 mm dikte en bedek de bodem van 2 plaatcake bakvormen 60 x 20 cm.
- Bakken ca. 8 minuten op 200°C.
- Laat voldoende afkoelen.
Maak champagnebavaroise:
- Maak de champagnebavaroise. Meng de CREDI FOND NEUTRAL en de champagne. Verwarm de champagne eventueel tot deze lauwwarm is. Spatel hier de lobbig geslagen slagroom doorheen.
- Verdeel vervolgens ca. 1.400 gram bavaroise bovenop de sloffenbodem in iedere plaatcakebakvorm.
- Druk 33 gefrituurde kwarkbolletjes in de bavaroise van iedere plaatcakebakvorm.
- Vries de bakvormen in.
- Na voldoende opstijven snijden en decoreren naar eigen inzicht.
Bruisend en smullend genieten…
Tip: Decoreer met chocolade in de vorm van een vuurpijl!