Focaccia (Italiaans Plaatbrood)

Bekijk het recept voor Focaccia (Italiaans Plaatbrood)

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem
  • 170 g - 1.7% Zout
  • 200 g - 2% Gist
  • 200 g - 2% SONPLUS KROKANT EXTRA
  • 300 g - 3% Olijfolie
  • 300 g - 3% Rozemarijn
  • 100 g - 1% Oregano
  • 5700 g - 57% Water ong.

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
  • Deegtemperatuur: ca. 26°C.
  • in voorslag leggen.
  • Voorrijs: ca. 15 minuten.
  • Deegstukken uitrollen tot een plak die op de plaat past met een dikte tussen de 2 en 3 cm.
  • na ca. 10 minuten narijs de plak prikken.
  • Voor het bakken plakken bestrooien met wat rozemarijn.
  • Bakken: ca. 25 minuten bij 240°C met een beetje stoom.
  • Afwegen: afhankelijk van de maat van de bakplaten
  • Narijs: ca. 50 minuten

Delen