Flatbreads White and Black Sesame
Flatbreads White & Black Sesame op basis van SonPlus Krokant Extra
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten:
- 8000 g – 80% Bloem
- 2000 g – 20% Roggebloem
- 1000 g – 10% Roomboter
- 300 g – 3% SONPLUS KROKANT EXTRA
- 150 g – 1,5% Zout
- 100 g -1% Gist
- 5600 g – 56% Water
- 600 g – 6% Inwas water ca.
Decoratie
- Wit sesamzaad
- Zwart sesamzaad
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen, behalve het inwaswater, tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Voeg nadat het deeg ca. 80% is afgekneed langzaam het inwaswater toe.
- Deegtemperatuur: ca. 26°C.
- Geef het deeg een bulkrijs van 30 minuten.
- Geef een doorslag en geef een tweede bulkrijs van 30 minuten.
- Weeg de deegstukken af op ca. 380 g, punt ze op en leg ze op bakplaten met bakpapier. Probeer de punt al op de gewenste lengte te krijgen van ca 30-35 cm.
- Laat de deegstukken ca. 35 minuten rijzen.
- Maak het deeg nat met water, bestrooi het met een mix van beide sesamsoorten en prik met je vingers 3 rijen met gaten in ieder deegstuk.
- Narijs: ca. 75 minuten.
- Bakken: ca. 15-20 minuten op 220°C.