Extra zonne donker
Bekijk het recept voor Extra zonne donker
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 6000 g - 60% Volkorenmeel
- 4000 g - 40% Creations dark malt
- 300 g - 3% Proson Bruin Royal
- 250 g - 2.5% Gist
- 180 g - 1.8% Zout*
- 2000 g - 20% Gebruineerde zonnebloempitten
- 6000 g - 60% Water
Decoratie
- 300 g - 3% Zonnebloempitten
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Voeg als laatste de gebruineerde zonnebloempitten toe
- Deegtemperatuur: ong. 26℃
- Afwegen: ong. 900 gram
- Bolrijs/Puntrijs: ong. 35 minuten
- Opmaken als vloerbrood of busbrood (boerenkoppel)
- Decoreren: met zonnebloempitten
- Narijs: ong. 65 minuten, voor het bakken insnijden.
- Bakken: ong. 40 minuten bij 240℃, met stoom. Bakken als vloer/busbrood Roterend Bakken: ong. 30 minuten bij 230℃