Eierbrood met Sonplus Melk ’S’
Bekijk het recept voor Eierbrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 600 g - 6% Sonplus Melk 'S'
- 180 g - 1.8% Zout
- 850 g - 8.5% Eieren
- 825 g - 8.25% Gist
- 550 g - 5.5% Melissuiker
- 5200 g - 52% Water ong.
Recept werkwijze
- Draai van de bloem, de Sonplus Melk S, het water, de gist en de eieren een glad en soepel deeg
- Deegtemperatuur: ong. 26℃
- Kuiprijs: ong. 15 minuten
- Kneden: Voeg suiker en zout toe en kneed de grondstoffen goed weg tot een glad deeg
- Deegrust: ong. 15 minuten
- Afwegen: ong. 850 gram en oppunten
- Puntrijs: ong. 30 minuten
- Opmaken als busbrood en in blikken leggen
- Narijs: ong. 60 minuten
- Bakken: ong. 30 minuten bij ong. 230℃