Donker Meergranen Rozijnenbrood
Deze smakelijke Donker Meergranen Rozijnenbol maakt u met de broodmix VITASON DONKER MEERGRANEN (50%). Alle VitaSon broodmixen zijn sinds kort vernieuwd en afgestemd op de meest recente eisen en behoeften van de consument. Kijk voor meer informatie op de actiepagina VitaSon: Broodeerlijk!
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Bloem (eiwitrijk)
- 5000 g - 50% Vitason donker meergranen
- 250 g - 2.5% Gist
- 6000 g - 60% Water ong.
Vulling
- 6000 g - 60% Rozijnen
Decoratie
- Half uitgezeefd volkorenmeel
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Direct na het kneden de vulling doordraaien
- Deegtemperatuur: ong. 26℃
- Afwegen: ong. 600 gram en opbollen
- Bolrijs: ong. 30 minuten
- Modelleren: deegstukken nogmaals opbollen en de sluitingen door half uitgezeefde volkorenmeel rollen. Vervolgens met de sluiting naar beneden in rijsmandjes of tussen deegkleedjes leggen
- Narijs: ong. 45 minuten
- Modelleren: Leg bakpapier op de inschietapparaten, draai de deegstukken om zodat de sluitingen boven liggen en leg deze bovenop het bakpapier. Op papier op de vloer van de oven bakken
- Bakken: Inschieten op 230℃ en ong. 30 minuten bakken op 210℃ met stoom