Cronut Naturel
Nieuwe trend uit Amerika: de Cronut. Dit gefrituurde product is een combinatie van een donut en een croissant, gevuld met room. Op dit moment een veelbesproken product in de media met vele positieve reacties van de bakkers én hun klanten.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
- 500 g - 5% Gist
- 200 g - 2% Proson Krokant malt
- 150 g - 1.5% Zout
- 5500 g - 55% Water (ijskoud) ong.
Toeren
- 6760 g - 40% Toerboter op bakkerijtemperatuur
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een niet al te ver afgekneed deeg
- Deegtemperatuur: Zo koud mogelijk
- Deegrust: ong. 10 minuten in koeling
- Toeren: Het deeg uitrollen en de boter verdelen over de helft van de deegplak. Hierna de andere helft er overheen vouwen en daarna tweemaal in drieën toeren (2 x 3)
- Deegrust: ong. 10 minuten in koeling
- Toeren: Eén maal in drieën (1 x 3)
- Modelleren: Uitrollen tot een deegplak van 6 millimeter dikte. Vervolgens met een donutsteker uitsteken
- Narijs: ong. 30 minuten bij ong. 30℃
- Bakken: ong. 9 minuten in olie van 180℃
- Afwerken: Vullen met een vulling naar eigen keuze, bijvoorbeeld een crème