Croissants au beurre
Met PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG bakt u overheerlijke verse croissants.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 100 g - 1% Proson freeze
- 1000 g - 10% Suiker
- 500 g - 5% Proson luxe au beurre
- 600 g - 6% Gist
- 200 g - 2% Zout
- 4400 g - 44% Water ong.
Door toeren
- 6000-6500 60g - 60-65% Toer boter (plastisch)
Recept werkwijze
- Meng alle grondstoffen (behalve de boter) goed door elkaar tot een basis toerdeeg.
- Deegtemperatuur: ong. 22℃.
- Deegrust: ong. 30 minuten in de koeling.
- Uitrollen: Op 6 mm.
- Toeren: Boter (60 a 65 % van de bloem of 35 a 45 % van het deeggewicht) invouwen. 1 halve Hollandse toer en 1 halve Franse toeren.
- Deegrust: ong. 30 minuten in de koeling.
- Modelleren: Uitrollen op ong. 2 mm. Snij driehoeken (12x24x24 cm). Vervolgens oprollen tot een croissant.
- Narijs: ong. 60 minuten bij 28℃.
- Bakken: ong. 15 - 20 minuten bij 230℃, met stoom.