Croissants
Bekijk het recept voor Croissants
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 200 g - 2% Proson krokant malt
- 1200 g - 12% Suiker
- 500 g - 5% Proson Luxe au Beurre
- 300 g - 3% Gist
- 170 g - 1.7% Zout
- 5000 g - 50% Water ong.
Door toeren
- 6950 g - 69.50% Boter/margarine
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen af tot een net niet afgekneed deeg
- Deegtemperatuur: ong. 20℃
- Deegrust: ong. 10 minuten in koelkast of diepvries
- Verwerken: Korstmargarine of boter invouwen. Twee halve Hollandse toeren of 3 halve Franse toeren. Tussen de toeren enige rust geven in de koelkast of vriezer
- Modelleren: Uitrollen op ong. 2.5 mm. Snij driehoeken (18x20x20 cm). Vervolgens oprollen
- Narijs: ong. 60 minuten bij 28℃
- Bakken: ong. 20 minuten bij 225℃, met stoom