CreationS Appel Karamel Hazelnoot Plaatcake
Dit is een recept voor CreationS Appel Karamel Hazelnoot Plaatcake. De plaatcake op basis van CreationS Sunflower, Credi Harde Wener, Credi Cream Cake Vanilla en Broer Karamel Hazelnootspijs en verse appels.
Ingrediëntenlijst
CreationS Sunflower Kruimels:
- 400 g CreationS Sunflower
- 350 g Credi Harde Wener
- 250 g Roomboter
- 100 g Fijne Kristalsuiker
- 30 g Water
Karamel Hazelnoot Cakebeslag:
- 1000 g Credi Cream Cake Vanilla
- 350 g Olie
- 300 g Eieren
- 225 g Water
- 930 g Broer Karamel Hazelnootspijs
Vulling
- 3 stuks Rode Elstar appels in gelijke partjes
Recept werkwijze
- Maak de CreationS Sunflower kruimels: Meng alle grondstoffen tot fijne kruimels en verdeel ca. 550 gram over de bodem van het bakkarton.
- Maak het Karamel Hazelnoot Cakebeslag: meng alle grondstoffen, behalve de Broer Karamel Hazelnootspijs, tot een homogeen beslag. Meng hiervoor in de planeetmenger met de vlindergarde ca. 3 minuten in de eerste versnelling en vervolgens ca. 2 minuten in de tweede versnelling. Voeg de Broer Karamel Hazelnootspijs toe en meng nog ca. 1 minuut in de eerste versnelling. Weeg ca. 1750 gram bovenop de fijne kruimels in de kartonnen bakvorm.
- Verdelen: verdeel de appelpartjes trapsgewijs over het beslag.
- Bakken: bakken ca. 50-55 minuten op 170°C.
- Afwerken: na voldoende afkoelen afgeleren. Snijden naar wens als gebakstukjes (7 x 3,5 cm) of als schnitten (7 x 14 cm) en verder afwerken naar eigen inzicht.