Citroenpizzakoek
Citroenpizzakoek op basis van Credi Cookie Conc. Plain.
Ingrediëntenlijst
Cookie Dough:
- 2875 g CREDI COOKIE CONC. PLAIN
- 1250 g Bloem
- 1250 g Basterdsuiker
- 835 g Roomboter
- 200 g Olie
- 415 g Water
Vulling:
- 750 g Bakvaste witte chocolade chunks
Decoratie Citroen Ganache:
- 250 g Slagroom
- 250 g Citroen puree
- 50 g Glucosestroop
- 1000 g Witte chocolade
- 100 g Roomboter
- 5 g Gele kleurstof (citroengeel)
Decoratie Slagroom Ganache:
- 500 g Slagroom
- 50 g Glucosestroop
- 1000 g Witte chocolade
- 100 g Roomboter
Recept werkwijze
Pizzakoek:
- Meng de Credin Cookie Conc. Plain ca. 3 minuten met de andere droge grondstoffen en de roomboter op lage snelheid met de vlindergarde.Voeg olie en water toe en meng ca. 2 minuten op lage snelheid verder tot het deeg homogeen is. Meng dan in ca. 1 minuut de bakvaste chocolade chunks door.
- Rol het deeg uit op ca. 15 mm dikte en steek plakken uit met ring van 16 cm. doorsnede.
- Bakken ca. 20 minuten in hete lucht oven van 160°C.
Ganache citroen en ganache slagroom:
- Maak ganache citroen: breng de slagroom, citroenpuree en glucosestroop aan de kook, giet het vervolgens op de witte chocolade en roer alles goed door elkaar heen. Laat afkoelen tot ca. 40°C en meng dan met behulp van een staafmixer de roomboter er doorheen. Eventueel op kleur brengen met citroengele kleurstof.
- Maak ganache ganache slagroom: breng de slagroom en glucosestroop aan de kook, giet dit vervolgens op de witte chocolade en roer alles goed door elkaar heen. Laat afkoelen tot ca. 40°C en meng dan met behulp van een staafmixer de roomboter er doorheen.
Decoreren:
- Decoreer met beide ganaches en werk verder af naar eigen inzicht.