Citroencake
Bekijk het recept voor Citroencake
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 2500 g - 100% CREDI CR CAKE VANILLA RSPO-SG
- 875 g - 35% Heel ei
- 750 g - 30% LIQUISHORT CAKE RSPO-SG
- 560 g - 22.5% Water ong.
- 250 g - 10% Citroenzeste
Recept werkwijze
- Voorbereiden - Cakebeslag maken: meng alle grondstoffen tot een glad en soepel beslag. Ong. 2 minuten in de eerste versnelling en vervolgens ong. 3 minuten in de tweede versnelling. Meng de citroenzeste onder het beslag
- Leg een bodem vetdeeg van 3 mm dik in een cake bakvorm van 60 x 40 cm. Vul de bakvorm met het beslag
- Bakken: ong. 1 uur en 45 minuten op 160℃
- Afwerken: na afkoeling de cake sauceren met suikerwater dat op smaak is gebracht met citroensap. Cake verdelen op gewenste grootte en afwerken met bloemsuiker en citroenzeste