Cinnamon Brioche buns
Zachte, zoete kaneel brioche broodjes op basis van Sonnet Briochemix 30%.
Ingrediëntenlijst
Deeg:
- 1400 g – 70% Bloem
- 600 g – 30% SONNET BRIOCHEMIX 30%
- 120 g – 6% Gist
- 34 g – 1,7% Zout
- 940 g – 47% Water
Cinnamon vulling:
- 450 g Roomboter
- 300 g Bruine basterd suiker
- 350 g Amandelspijs
- 20 g Kaneel
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Ong. 3 minuten in de eerste versnelling, daarna 6 minuten in de tweede versnelling.
- Deegtemperatuur: ong. 26℃.
- Deegrust: Laat het deeg rusten in voorslag voor ca. 10 min.
- Maak ondertussen de vulling. Meng alle grondstoffen door elkaar heen voor ca. 4 minuten.
- Rol het deeg uit op 2.5 mm 120 x 40 cm.
- Verdeel nu de vulling over de plak en rol deze op.
- Snij vervolgens stukken van 3 cm breed en zet deze in een bakplaat met opstaande randen van 60 x 40 cm. Ca. 40 snacks per plaat.
- Narijs 60 min.
- Bakken: ong. 20/25 minuten op 220℃ zonder stoom.
Tip: decoreer eventueel met glazuur.