Cinnamon Brioche buns

Zachte, zoete kaneel brioche broodjes op basis van Sonnet Briochemix 30%.

Ingrediëntenlijst

Deeg:

  • 1400 g – 70% Bloem
  • 600 g – 30% SONNET BRIOCHEMIX 30%
  • 120 g – 6% Gist
  • 34 g – 1,7% Zout
  • 940 g – 47% Water

Cinnamon vulling:

  • 450 g Roomboter
  • 300 g Bruine basterd suiker
  • 350 g Amandelspijs
  • 20 g Kaneel

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Ong. 3 minuten in de eerste versnelling, daarna 6 minuten in de tweede versnelling.
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃.
  • Deegrust: Laat het deeg rusten in voorslag voor ca. 10 min.
  • Maak ondertussen de vulling. Meng alle grondstoffen door elkaar heen voor ca. 4 minuten.
  • Rol het deeg uit op 2.5 mm 120 x 40 cm.
  • Verdeel nu de vulling over de plak en rol deze op.
  • Snij vervolgens stukken van 3 cm breed en zet deze in een bakplaat met opstaande randen van 60 x 40 cm. Ca. 40 snacks per plaat.
  • Narijs 60 min.
  • Bakken: ong. 20/25 minuten op 220℃ zonder stoom.
Tip: decoreer eventueel met glazuur. 

Delen