Ciabatta met geroosterde sesam
Ciabatta met geroosterde sesam op basis van QS Croustillant.
Stuks 2
Ingrediëntenlijst
Biga:
- 1500 g - 100% Bloem
- 1,5 g - 0,1% Gist
- 75 g - 5% Geroosterde sesam
- 75 g - 5% Sesam pasta (Tahin)
- 750 g - 50% Water ca.
Overige grondstoffen:
- 30 g - 2% QS CROUSTILLANT
- 30 g - 2% Gist
- 22,5 g - 1,5% Zout
- 255 g - 17% Water ca.
Decoratie:
- Sesamzaad
Recept werkwijze
- Maak de biga.
Meng alle grondstoffen ca. 5 minuten. - Smeer een plastic bak (met deksel) in met olijfolie en verdeel de biga hier in.
Laat dit ca. 12 uur staan bij bakkerijtemperatuur. - Kneed de biga met de overige grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Smeer een plastic bak (met deksel) in met olijfolie en verdeel het deeg hierin.
Geef vervolgens een bulkrijs van 75 minuten bij bakkerijtemperatuur. - Steek het deeg in stukken van gewenste formaat en laat ze vervolgens nog eens 30 minuten rijzen tussen kleedjes in de bakkerij.
- Leg de deegstukken vervolgens op inschietapparaten of geprepareerde bakplaten.
Bestrooi eventueel met sesam ter decoratie. - Bakken ca. 25 minuten op 240°C.