Ciabatta met geroosterde sesam

Ciabatta met geroosterde sesam op basis van QS Croustillant.
Stuks 2

Ingrediëntenlijst

Biga:

  • 1500 g - 100% Bloem
  • 1,5 g - 0,1% Gist
  • 75 g - 5% Geroosterde sesam
  • 75 g - 5% Sesam pasta (Tahin)
  • 750 g - 50% Water ca.

Overige grondstoffen:

  • 30 g - 2% QS CROUSTILLANT
  • 30 g - 2% Gist
  • 22,5 g - 1,5% Zout
  • 255 g - 17% Water ca.

Decoratie:

  • Sesamzaad

Recept werkwijze

  • Maak de biga.
    Meng alle grondstoffen ca. 5 minuten.
  • Smeer een plastic bak (met deksel) in met olijfolie en verdeel de biga hier in.
    Laat dit ca. 12 uur staan bij bakkerijtemperatuur.
  • Kneed de biga met de overige grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
  • Smeer een plastic bak (met deksel) in met olijfolie en verdeel het deeg hierin.
    Geef vervolgens een bulkrijs van 75 minuten bij bakkerijtemperatuur.
  • Steek het deeg in stukken van gewenste formaat en laat ze vervolgens nog eens 30 minuten rijzen tussen kleedjes in de bakkerij.
  • Leg de deegstukken vervolgens op inschietapparaten of geprepareerde bakplaten.
    Bestrooi eventueel met sesam ter decoratie.
  • Bakken ca. 25 minuten op 240°C.

Delen