Chocoladecake Extra Dark
Bekijk het recept voor Chocoladecake Extra Dark
Ingrediëntenlijst
Krokante bodems
- 2000 g CREDI HARDE WENER
- 500 g Roomboter
- 400 g Suiker
- 200 g Bloem
- 60 g Water ong.
Cakebeslag Extra Dark
- 5000 g - 100% CREDI CAKE CHOCO EXTRA DARK
- 1750 g - 35% Ei
- 1500 g - 30% Olie
- 1125 g - 22,5% Water ong.
Recept werkwijze
- Voorbereiden - Krokante bodems:
Meng alle ingrediënten tot een homogeen deeg. Maak voor een betere verwerking het kanodeeg minimaal een dag van tevoren aan en bewaar het op een koele plek. - Verwerken: Rol het deeg voor de krokante bodems uit tot 2.5 mm. uit en snijd deze in de vorm van de cake.
- Bakken: Bak de bodems ong. 9 minuten op 170℃.
- Cakebeslag Extra Dark:
Meng alle ingrediënten ca. 2 minuten op lage snelheid en vervolgens ca. 3 minuten in de tweede versnelling. - Afwegen: ong. 350 gram in de bakvorm.
- Bakken: ong. 40 minuten op 160℃.
- Verwerken: Draai na voldoende afkoelen de bakvormen met de cakes om op de krokante bodems.
- Decoreren: Werk de cakes af naar eigen inzicht. Biedt de cakes aan als plaatcakes en snijd deze in de winkel in stukken naar wens van de klant.