Bruin vloerbrood met FermenSon
Lekker bruin vloerbrood met een natuurlijke smaak op basis van FermenSon Prestige. FermenSon is hét gebruiksklare voordeeg waarmee jij als bakker op authentieke wijze brood bereidt! Op het etiket van het gebakken brood mag FermenSon gedeclareerd worden als ’voordeeg’ (tarwe).
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 6000 g - 60% Bloem
- 4000 g - 40% Volkoren bloem
- 200 g - 2% Gist
- 200 g - 2% FermenSon Prestige
- 150 g - 1.5% Zout
- 5400 g - 54% Water ong.
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
- Deegtemperatuur: Ong. 26°C
- Deegstukken afwegen van 920 gram voor grote broden of 450 gram voor kleine broden en opbollen
- Bolrijs: Ong. 30 minuten laten rusten
- Opmaken naar wens, lang of rond, en in vormen plaatsen
- Narijs: Ong. 70 minuten op 29°C en 85% vocht
- Bakken: Ong. 45 minuten op 240°-210°C met stoom voor grote broden en ong. 35 minuten voor kleine broden