Broodpuddinkjes met kwarkbavaroise
Broodpuddinkjes met kwarkbavaroise op basis van Credi Crème Pâtissière Authentique en Credi Fond Neutral
Stuks 38
Ingrediëntenlijst
Broodpudding:
- 800 g Oud witbrood zonder korst
- 600 g Melk
- 600 g Eieren
- 100 g Suiker
- 100 g CREDI CRÈME PÂTISSIÈRE AUTHENTIQUE
- 10 g Koekkruiden
- 75 g Gekonfijte appelstukjes
Kwarkbavaroise:
- 175 g CREDI FOND NEUTRAL
- 175 g Lauwwarm water
- 375 g Lobbig opgeslagen slagroom
- 375 g Kwark
Extra benodigdheden:
- Voor broodpudding: muffin alusteel bakvormen van 6 cm doorsnede
- Voor kwarkbavaroise: siliconen vormen van ca. 6 cm doorsnede
Recept werkwijze
Maak broodpudding:
- Meng het oude brood met de melk en draai dit in de planeetmenger met de vlindergarde in de eerste versnelling tot een homogene massa.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, behalve de gekonfijte appelstukjes. Draai dit ca. 5 minuten door elkaar in de eerste versnelling.
- Voeg als laatste de appelstukjes toe en meng nog ca. 1 minuut.
- Vul vervolgens muffin alusteel bakvormen van 6 cm doorsnede met 60 gram beslag.
- Bakken ca. 35 minuten op 170°C.
- Los de muffins uit de vorm en laat voldoende afkoelen.
Maak kwarkbavaroise:
- Meng eerst de Credi Fond Neutral met het lauwwarm water.
- Meng de lobbig opgeklopte slagroom met de kwark en spatel hier de Credi Fond massa doorheen.
- Vul 30 gram van de kwarkbavaroise in een siliconen vormen van ca. 6 cm doorsnede en laat opstijven in diepvries.
- Na voldoende opstijven de siliconen vormen lossen en ondersteboven boven op de broodpuddinkjes leggen. Decoreer naar eigen inzicht.
Dit recept helpt tegen voedselverspilling en is daarmee duurzaam.
Maak van oud brood iets lekkers….
Lekkernij uit de lage landen
Broodpudding (ook wel potting of bodding genoemd) is een van oorsprong Belgische en Nederlandse lekkernij, gemaakt van oud brood, rozijnen, eieren en melk. Er zijn vele varianten te vinden en het recept stamt oorspronkelijk uit de Middeleeuwen.