Brood Tompoucen
Brood Tompoucen op basis van QS Boterstol Extra en Credi Crème Patissiere Authentique.
Ingrediëntenlijst
Brooddeeg:
- 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
- 2000 g QS BOTERSTOL EXTRA RSPO-SG
- 600 g - 6% Gist
- 180 g - 1,8% Zout
- 6200 g - 62% Water ca.
Vulling brooddeeg:
- 8000 g - 80% Rozijnen
Gele room vulling:
- 40000 g Water
- 16000 g CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE
Decoratie:
- 21600 g Chocolade fondant
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen van het brooddeeg tot een soepel en goed afgekneed deeg. Direct na het kneden de vulling doordraaien.
- Deegtemperatuur ca. 25°C.
- Weeg 18 deegstukken af van ca. 1500 gram (voor een bakplaat van 60 x 80 cm) en leg deze in voorslag.
- Voorrijs ca. 15 minuten.
- De deegstukken uitrollen tot ca. 2 mm dikte en op bakplaten leggen. Prik de plakken regelmatig met de prikrol.
- Narijs ca. 30 minuten.
- Bakken ca. 12 minuten op 210°C. met milde vloer.
- Maak ondertussen de gele room vulling aan.Voeg Credi Crème Authentique toe aan het water. Meng 2 minuten bij een lage snelheid en 3-4 minuten bij een hoge snelheid.
- Gebruik 9 plakken als onderplak. Spuit op iedere plak ca. 6300 gram gele room vulling.
- Gebruik 9 plakken als bovenplak. Glaceer deze met chocolade fondant, ca. 2400 gram per plak.
- Snijd de boven- en onderplakken onafhankelijk van elkaar op het gewenste Brood Tompouce formaat. Stel hierna de Brood Tompoucen samen en plaats ze in rondellen.