Brood Tompoucen

Brood Tompoucen op basis van QS Boterstol Extra en Credi Crème Patissiere Authentique.

Ingrediëntenlijst

Brooddeeg:

Vulling brooddeeg:

  • 8000 g - 80% Rozijnen

Gele room vulling:

Decoratie:

  • 21600 g Chocolade fondant

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen van het brooddeeg tot een soepel en goed afgekneed deeg. Direct na het kneden de vulling doordraaien.
  • Deegtemperatuur ca. 25°C.
  • Weeg 18 deegstukken af van ca. 1500 gram (voor een bakplaat van 60 x 80 cm) en leg deze in voorslag.
  • Voorrijs ca. 15 minuten.
  • De deegstukken uitrollen tot ca. 2 mm dikte en op bakplaten leggen. Prik de plakken regelmatig met de prikrol.
  • Narijs ca. 30 minuten.
  • Bakken ca. 12 minuten op 210°C. met milde vloer.
  • Maak ondertussen de gele room vulling aan.Voeg Credi Crème Authentique toe aan het water. Meng 2 minuten bij een lage snelheid en 3-4 minuten bij een hoge snelheid.
  • Gebruik 9 plakken als onderplak. Spuit op iedere plak ca. 6300 gram gele room vulling.
  • Gebruik 9 plakken als bovenplak. Glaceer deze met chocolade fondant, ca. 2400 gram per plak.
  • Snijd de boven- en onderplakken onafhankelijk van elkaar op het gewenste Brood Tompouce formaat. Stel hierna de Brood Tompoucen samen en plaats ze in rondellen.

Tip:

Natuurlijk is de chocolade fondant te vervangen door rode fondant op momenten dat België speelt bij sportevenementen!

Delen