Brioche Winstons

Brioche Winstons op basis van Sonnet Brioche 30%, Credi Sloffenmix en Broer Amandelspijs KK Grof.
Stuks 20

Ingrediëntenlijst

Brioche deeg:

Sloffendeeg:

Vulling:

Recept werkwijze

  • Prepareer de benodigde taartpannen Ø 17 cm.
  • Maak Sloffendeeg: meng alle grondstoffen tot een deeg.
  • Rol het sloffendeeg uit op 6 mm. dikte en steek plakken uit met een bavaroisering Ø 17 cm.
    Leg deze plakken in de geprepareerde taartpannen zodat ze de bodem geheel bedekken.
  • Maak de vulling aan, meng alle grondstoffen tot een egale massa is ontstaan.
  • Spuit spiraalsgewijs ca. 145 gram vulling op iedere plak sloffendeeg, laat hierbij de buitenrand vrij.
  • Maak briochedeeg: draai van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg.
    Kneden totdat het deeg loslaat van de deegkuip, dan meteen stoppen.
    Ca. 3 minuten in de 1e versnelling en ca. 7 minuten in de 2e versnelling.
  • Deegtemperatuur ca. 27°C.
  • Weeg deegstukken af van ca. 2100 gram (30 stuks) en opbollen.
  • Bolrijs ca. 5 minuten.
  • Verdelen en opbollen. Bolletjes onder plastic laten rusten.
  • Rol iedere keer 6 bolletjes tot pillen en maak hiervan een Winstonvlecht.
  • Leg de Winstonvlechten op de sloffenbodems met spijsvulling.
    Afstrijken met half ei/half water mengsel.
  • Narijs ca. 60 minuten.
  • Bakken ca. 30 minuten op 220°C. Na inschieten terugzetten naar 200°C.

Tip:

Vervang de stukjes peer door appel en voeg eventueel kaneel toe aan de amandelspijs.

Delen