Brioche vlecht
Een gevlochten brioche brood op basis van Sonnet Briochemix 30%
Ingrediëntenlijst
- 8000 g – 80% Bloem
- 2000 g – 20% SONNET BRIOCHEMIX 30%
- 600 g – 6% Gist
- 150 g – 1,5% Zout
- 5000 g – 50% Water ong.
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Ongeveer 3 minuten in de eerste versnelling, daarna 8 minuten in de tweede versnelling.
- Deegtemperatuur: ong. 26℃.
- Deeg afwegen in stukken van 150g.
- Opmaken tot lange strengels. Vervolgens vlechten tot vlechtbrood.
- Narijs: ong. 70 min in de rijskast op 30℃ en 80% vocht.
- Afwerken: Deegstukken afspuiten met ei.
- Bakken: ong. 30 minuten op 215 graden℃ zonder stoom.
- Eventueel na het bakken insmeren met gesmolten boter en decoreren met kristal suiker.