Brioche Chinois

Zacht, zoet luxe brood uit Frankrijk op basis van SONNET BRIOCHEMIX 30% RSPO-SG en Crème Pâtissière Authentique.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

Afwerking

  • 500 g - 5% Abrikoosgelei

Afwerking

  • 500 g - 5% Suikerfondant

Recept werkwijze

  • Voorbereiden - Maak de CREDI CREME AUTHENTIQUE aan
  • Kneed van alle ingrediënten een soepel en afgekneed deeg
  • Afwegen - Verdeel eventueel in een aantal gelijke delen om naderhand makkelijker te verwerken
  • Rol het deeg rechthoekig uit op 3-4 mm. Strijk de CREDI CREME AUTHENTIQUE uit op het deeg en blijf een paar centimeter van de zijkant. De achterkant een beetje platmaken en bevochtigen. Rol het deeg op, licht opspannen. Snijd de rol in stukken van 3-4 cm.
  • Leg de deegstukken in een gekartelde taartvorm en laat een beetje ruimte tussen de deegstukken
  • Deegrijs: Laat de taart rijzen bij 30°C en 80% vocht
  • Bakken: ong. 20-25 minuten op 220°C
  • Afwerken: na afkoelen afwerken met abrikoosgelei. Als deze opgesteven is vervolgens afwerken met suikerfondant

Decoratieadvies

Afwerken kan ook met amandelschaafsel.

Delen