Brioche

De lekkerste brioches, met of zonder vulling, maakt u met SONNET BRIOCHEMIX 30% RSPO-SG. U kunt uw brioches in allerlei gewenste vormen bakken, als bolletjes, sterren, vlechten en meer!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 7000 g - 70% Bloem
  • 3000 g - 30% SONNET BRIOCHEMIX 30%
  • 600 g - 6% Gist
  • 1000 g - 10% Suiker
  • 150 g - 1.5% Zout
  • 2000 g - 20% Eieren
  • 3000 g - 30% Water ong.

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Ong. 3 minuten in de eerste versnelling, daarna 8 minuten in de tweede versnelling
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Deegrust: Laat de deegstukken even loskomen. Daarna verdelen, opbollen en de deegstukken op bakplaten of in brioche vormen leggen. Leg een klein stukje deeg bovenop de deegstukken in de brioche vormen.
  • Narijs: In de rijskast op 30℃ en 80% vocht
  • Afwerken: Deegstukken afspuiten met doreerei
  • Bakken: ong. 8-10 minuten op 240-250℃ zonder stoom

Variatiemogelijkheden

De deegstukken kunnen met of zonder vulling gemaakt worden

Extra informatie

Indien nodig voor brioche vormen zorgen. Andere vormen kunnen ook gebruikt worden.

Delen