Bourgondisch Grof Vloerbrood
Bekijk het recept voor Bourgondisch Grof Vloerbrood.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Volkorenmeel
- 5000 g - 50% VitaSon Bourgondisch Grof
- 200 g - 2% Gist
- 6600 g - 66% Water
Decoratie
- Roggebloem
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 26°C.
- Bulkrijs: ca. 30 minuten.
- Afwegen: ca. 600 gram en oppunten (korte punt)
- Puntrijs: ca. 45 minuten.
- De punt met de sluiting naar onder op de werkbank leggen en niet ontgassen. Met een rolstokje rechtsboven en linksonder een stukje van de punt dun uitrollen. Deze uitgerolde stukjes dun insmeren met olie en over het deegstuk vouwen. Zorg ervoor dat ze elkaar net niet raken. Vervolgens omdraaien en met de onderkant naar boven op met roggebloem bestoven deegkleedjes leggen.
- Narijs: ca. 50 minuten.
- Draai net voor het bakken de deegstukken om en plaats ze met de onderkant beneden op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten en licht afstuiven met roggebloem.
- Bakken: inschieten op 230°C en ca. 35 minuten bakken op 220°C met stoom.