Bagels
Bekijk het recept voor Bagels op basis van SONCURVMIX.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 7500 g - 75% Bloem
- 2500 g - 25% SONCURVMIX
- 500 g - 5% Boter
- 250 g - 2,5% Gist
- 150 g - 1,5% Zout
- 5000 g - 50% Water ca.
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 25°C.
- Afwegen: ca. 2400 gram (30 stuks) en los opbollen.
- Bolrijs: ca. 10 minuten.
- Verdelen, opbollen 10 minuten laten rusten.
- Rol van elk deegstukje een strengel die je 1 x om de palm van je hand kunt draaien.
Vervolgens de 2 uiteinden over elkaar leggen en vast rollen.
Eventueel decoreren en op een bakplaat leggen. - Narijs: ca 45 minuten.
- Bakken: ca. 12 minuten bij 230°C met vol stoom.