In de bakkerij met Martein Risseeuw

Martein Risseeuw….in zijn net geopende winkel met lunchroom in Hulst. Martein had al winkels in Terneuzen, Zaamslag en Biervliet en sinds 29 januari een prachtige bakkerij met lunchroom in Hulst. Een mooi nieuw concept dat goed aanslaat! De redactie van de HandSon heeft Martein bezocht en een aantal vragen voorgelegd:

WAT HEB JE VOOR HET KOMENDE SEIZOEN IN PETTO?

Martein: ‘we gaan de komende periode ‘rood fruit weekenden’ houden. We gooien de rode loper uit en verrassen onze klanten met producten die afgewerkt zijn met rood fruit. We gaan het seizoen in van onder andere de aardbeien en de rode bessen en alles wat afgewerkt wordt met fruit, wordt rood fruit.‘

Wat is jouw specialiteit?

Martein: ‘de stoeptegel is ons handelsmerk. dat is een appelflap die eigenlijk de dubbele afmeting heeft van een normale appelflap. Daarnaast staan wij ook bekend om onze Zeeuwse bolussen en onze heerlijke schuimtaart, maar de stoeptegel is toch echt favoriet bij onze klanten.’ 

WAT IS JOUW AMBITIE?

Martein: ’ik wilde graag een concept zoals ik nu in Hulst heb geopend, dus een bakkerij met een lunchroom. Ik wil er echt een feestje van maken voor onze klanten en onszelf. We zijn nog maar een paar maanden bezig, maar zoals dit loopt… geeft mij toch een boost energie en wie weet is dat ook nog wel een keer op een andere locatie voor ons weggelegd!’

WAT ERGERT JE IN DE BRANCHE?

Martein: ‘ik erger me groen en geel aan de media die de afgelopen jaren er alles aan gedaan heeft om brood in een negatief daglicht te stellen. Ik ben blij dat het Voedingscentrum met de nieuwe schijf van vijf maar weer eens heeft aangetoond hoe belangrijk brood is in ons dagelijkse voedingspatroon.’

WAAROM BEN JE KLANT BIJ SONNEVELD?

Martein: ‘ik had jaren geleden problemen met de malsheid van mijn grootbrood en mijn toenmalige leverancier had daar geen goed product voor. De accountmanager van Sonneveld adviseerde toen de Crème Supersoft te gaan gebruiken en dat bleek een geweldig product. Ik ben toen meerdere producten van Sonneveld gaan gebruiken en de kwaliteit is echt top. In de loop der tijd hebben we zo’n goede relatie opgebouwd met Sonneveld dat ik een mooie toekomst zie met Sonneveld!’

WELKE BAKKER ZOU JIJ GRAAG IN DEZE RUBRIEK TERUG WILLEN ZIEN?

Martein: ‘ik zou wel graag de bakkerij van Tonnie Knippenborg en Corry van Eerden hier terug willen zien.’