Koninklijke Amarant Bakkers: Een eeuw van ambacht en duurzaamheid

Bij Koninklijke Amarant Bakkers geloven ze dat duurzaamheid begint met echte actie. Al 100 jaar bakken ze met passie het lekkerste brood en zetten ze zich in voor een betere toekomst voor onze planeet. Samen met Sonneveld hebben zij een nieuwe stap gezet door aan de slag te gaan met hun CO2 footprint.

Een familie met een visie

Gestart in een kleine bakkerij in Avenhorn, zijn ze uitgegroeid tot een bedrijf met vier bakkerijen door heel Nederland. Als vierde generatie zetten Max en Renee Pater deze traditie voort met een focus op innovatie en duurzaamheid.

Samen sterk met Sonneveld

“Sinds 2005 werken we nauw samen met Sonneveld, een partner die net als wij streeft naar duurzame en innovatieve oplossingen. Door kennis te delen en open te staan voor nieuwe ideeën, kunnen we samen sneller en effectiever werken aan een betere toekomst.”

Duurzaamheid in de praktijk

Renee Pater: “We zien een toekomst in brood, maar weten dat het anders moet—duurzamer en beter voor het milieu. Daarom zetten we grote stappen:

  • Plantaardig kleinbrood: In samenwerking met Sonneveld maken we onze producten plantaardiger, waarbij reducties tot 70% in de verbetermiddelen zijn behaald.
  • Duurzame landbouw: We richten ons op het verbeteren van de teelt van onze grondstoffen om echte impact te maken.
  • Transparantie in CO2-voetafdruk: Zoals Renee aangeeft: “Sonneveld is bezig met het inzichtelijk maken van de CO2-voetafdruk per grondstof. Ze zijn een van de eerste leveranciers die dat echt in beeld hebben. Dat is een mooi voorbeeld van voorop willen lopen.”

Kennis delen is kracht

We geloven dat het delen van kennis de sleutel is tot succes. Door transparant te zijn en samen te werken, versterken we niet alleen ons eigen bedrijf, maar dragen we bij aan een duurzamere bakkerijsector. Zoals Renee het treffend verwoordt: “Kennis delen is kracht.”