De zomer staat voor de deur en dat betekent tijd voor picknicks, barbecues en andere outdoor activiteiten. Daar komen verfrissende en verrassende lekkernijen bij om...
Lees meer >Ontdek onze smaakmakers met Broer amandelspijs
In 101 jaar hebben we veel kennis en expertise opgedaan op het gebied van spijs. Er is geen dag voorbij gegaan zonder onze enorme passie voor amandelspijs en marsepein tot uiting te brengen. Mooie, rijke producten waarmee jij tal van applicaties kunt maken die niet meer weg te denken zijn uit de bakkerij. Continu zorgen wij ervoor jij de beste producten kunt bakken en dat wij jou daar zo goed mogelijk bij kunnen ondersteunen.
Amandelspijs is een veelzijdig product en goed te combineren met bijvoorbeeld geroosterde noten, gedroogde vruchten, kruiden en specerijen. Neem bijvoorbeeld de Najaarstulband Inverno, Amandel bitterkoekjes of Amarena cheesecake of Boterstol. Laat je inspireren door onze recepten met Broer Amandelspijs.
Actuele recepten met spijs
Nieuwe generatie Mariën Meesterbakkers aan het roer
Mariën Meesterbakkers is groeiende: naast inmiddels 14 winkels in de Kempen en Limburg, beleveren ze ook veel zakelijke klanten. Wat in 1958 begon bij grootvader...
Lees meer >In de bakkerij met De Bakkers Lamers
De Bakkers Lamers zijn al jaren een gevestigde naam in Oss, Heesch en omgeving. Lizzy, Bart, Harm en schoonzus Ilse Lamers staan aan het roer...
Lees meer >Hoe amandelen tot spijs worden verwerkt
Voor de productie van Broer Amandelspijzen worden hele amandelen aangeleverd op onze locatie in Waddinxveen. Op dat moment zijn ze al ontdaan van de bast en het bruine velletje. Na een zorgvuldige kwaliteitscontrole gaan de amandelen, bij een temperatuur van 80ºC, door een waterbad. Dit is nodig om het gewenste vochtgehalte voor verdere verwerking te bereiken. Daarnaast is deze stap belangrijk voor het doden van micro-organismen.
Met een rasp worden de amandelen verkleind en samen met de overige grondstoffen zoals suiker toegevoegd aan een menger. Vervolgens wordt de spijs op authentieke wijze met een granieten wals op de juiste grofheid gebracht.
Als het om een kant-en-klaar product gaat, wordt er in de na-menger eventueel nog een processtap toegevoegd en wordt de spijs kort nagemengd tot een homogeen geheel. De laatste stap is het inpakken van de spijs in de gewenste verpakking. Lees meer over het hele proces van ‘Van vrucht tot spijs’.