Ruby Yoghurtbombe

Ruby Yoghurtbombe op basis van Credi Softcake Ruby, Credi Sloffenmix en Credi Fond Neutral

Ingrediëntenlijst

Ruby cake:

Koekbodem:

Roodfruit confituur:

  • 500 g Roodfruit
  • 250 g Water
  • 185 g Suiker
  • 15 g Pectine NH
  • 30 g Citroensap
  • 50 g CREDI FOND NEUTRAL
  • 65 g Water

Yoghurt Mousse:

Recept werkwijze

Ruby cake:

  • Maak Ruby cakes:
    Meng alle grondstoffen tot een glad en homogeen beslag. Ca. 4 minuten in de 1ste versnelling. Verdeel 900 gram op een met bakpapier geprepareerde plaatcake bak van 60 x 40 cm. Herhaal dit met een tweede plaatcake bak. Bak ca. 8 minuten op 240°C.

Koekbodem:

  • Maak Sloffendeeg:
    Zet van alle grondstoffen een stevig zetdeeg en laat dit eventueel rusten in de koelkast. Rol vervolgens uit op 2 mm dikte en steek hier taartbodems uit. Bak vervolgens ca. 10 minuten op 200°C.

Roodfruit confituur:

  • Maak Roodfruit confituur:
    Meng de Credi Fond Neutraal met de 65 g water. Meng de suiker met de pectine nh. Verwarm 250 gram water tot ca 40°C en voeg het suiker-pectine mengsel toe. Kook vervolgens op en voeg het citroensap toe. Voeg als laatste het diepvriesfruit toe en kook nog een keer op. Meng hier vervolgens het Credi Fond Neutraal mengsel doorheen. Verdeel nu 100g  warme massa over bombe bakjes en/of hartenvormen. Steek vervolgens  uit de Ruby cake rondjes van 7 cm doorsnede en leg deze op de warme fruitmassa en vries dit samen in.

Yoghurt Mousse:

  • Maak Yoghurt Mousse:
    Klop de slagroom samen met de yoghurt tot een lobbige massa. Meng ondertussen het water met de Credi Fond Neutraal. Maak familie samen met het slagroom yoghurtmengsel.
    Verdeel 100 gram over het bevroren rood fruit mengsel en leg hier nog een plakje Ruby cake van 8 cm doorsnede bovenop. Vul vervogens af met nog eens 100 gram yoghurt bavaroise, sluit af met de gebakken koek bodem en vries het geheel in.

Opbouwen en afwerken:

  • Snij vervolgens stroken Ruby cake van 2.5 cm breed en zet deze om de bevroren taart en decoreer naar eigen inzicht.

Delen