Citroenpizzakoek

Citroenpizzakoek op basis van Credi Cookie Conc. Plain.

Ingrediëntenlijst

Cookie Dough:

  • 2875 g CREDI COOKIE CONC. PLAIN
  • 1250 g Bloem
  • 1250 g Basterdsuiker
  • 835 g Roomboter
  • 200 g Olie
  • 415 g Water

Vulling:

  • 750 g Bakvaste witte chocolade chunks

Decoratie Citroen Ganache:

  • 250 g Slagroom
  • 250 g Citroen puree
  • 50 g Glucosestroop
  • 1000 g Witte chocolade
  • 100 g Roomboter
  • 5 g Gele kleurstof (citroengeel)

Decoratie Slagroom Ganache:

  • 500 g Slagroom
  • 50 g Glucosestroop
  • 1000 g Witte chocolade
  • 100 g Roomboter

Recept werkwijze

Pizzakoek:

  • Meng de Credin Cookie Conc. Plain ca. 3 minuten met de andere droge grondstoffen en de roomboter op lage snelheid met de vlindergarde.
    Voeg olie en water toe en meng ca. 2 minuten op lage snelheid verder tot het deeg homogeen is. Meng dan in ca. 1 minuut de bakvaste chocolade chunks door.
  •  Rol het deeg uit op ca. 15 mm dikte en steek plakken uit met ring van 16 cm. doorsnede.
  • Bakken ca. 20 minuten in hete lucht oven van 160°C.

Ganache citroen en ganache slagroom:

  • Maak ganache citroen: breng de slagroom, citroenpuree en glucosestroop aan de kook, giet het vervolgens op de witte chocolade en roer alles goed door elkaar heen. Laat afkoelen tot ca. 40°C en meng dan met behulp van een staafmixer de roomboter er doorheen. Eventueel op kleur brengen met citroengele kleurstof.
  • Maak ganache ganache slagroom: breng de slagroom en glucosestroop aan de kook, giet dit vervolgens op de witte chocolade en roer alles goed door elkaar heen. Laat afkoelen tot ca. 40°C en meng dan met behulp van een staafmixer de roomboter er doorheen.

Decoreren:

  • Decoreer met beide ganaches en werk verder af naar eigen inzicht.

Delen