Brioche vlecht

Een gevlochten brioche brood op basis van Sonnet Briochemix 30%

Ingrediëntenlijst

  • 8000 g – 80% Bloem
  • 2000 g – 20% SONNET BRIOCHEMIX 30%
  • 600 g – 6% Gist
  • 150 g – 1,5% Zout
  • 5000 g – 50% Water ong.

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Ongeveer 3 minuten in de eerste versnelling, daarna 8 minuten in de tweede versnelling.
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃.
  • Deeg afwegen in stukken van 150g.
  • Opmaken tot lange strengels. Vervolgens vlechten tot vlechtbrood.
  • Narijs: ong. 70 min in de rijskast op 30℃ en 80% vocht.
  • Afwerken: Deegstukken afspuiten met ei.
  • Bakken: ong. 30 minuten op 215 graden℃ zonder stoom.
  • Eventueel na het bakken insmeren met gesmolten boter en decoreren met kristal suiker.

Delen