Vlechtbroden

Bekijk het recept voor Vlechtbroden

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g – 100% Bloem (eiwitrijk)
  • 1000 g – 10% Sonplus Luxe
  • 500 g – 5% Creme Lux Wit
  • 280 g – 2.8% Gist
  • 150 g – 1.5% Zout
  • 5300 g – 53% Water ca.

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een redelijk stevig en goed afgekneed deeg.
  • Deegtemperatuur: ca. 25°C.
  • Afwegen: ca. 70 a 80 gram per strengel en oppunten.
  • Voorrijs: ca. 10 minuten.
  • De strengels in drie etappes rollen tot taps toelopende pillen van de gewenste lengte. Vlecht regelmatig en niet te strak. Twee keer strijken met ei.
  • Narijs: ca. 75 minuten.
  • Bakken: ca. 25 minuten bij 230°C.

Delen