Brioche Bienenstich
Verras uw klanten in de winter met smakelijke Bienenstich. Een Duits dessert dat gemaakt wordt van een brioche, gevuld met gele room en afgewerkt met honing-amandel topping (Bienenstich). Echt een genot!
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 7000 g – 70% Bloem (eiwitrijk)
- 3000 g – 30% Sonnet Briochemix 30%
- 500 g – 5% Gist
- 150 g – 1,5% Zout
- 2000 g – 20% Eieren
- 3000 g – 30% Water ca.
Gele room
- 4000 g Credi Crème Pâtissière Authentique
- 10000 g Water
Bienenstich
- 4000 g Gebruneerd amandelschaafsel
- 300 g Honing
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Ca. 3 minuten in de eerste versnelling en ca. 8-12 minuten in de tweede versnelling.
- Deegtemperatuur: ca. 30°C.
- Voorrijs: ca. 10 minuten.
- Deeg uitrollen tot 8 mm. Hierna rondjes uitsteken van 10 cm Ø en de plakjes in de licht gesmeerde bakvormpjes van 11 cm Ø plaatsen.
- Narijs: ca. 40 minuten.
- Bakken: ca. 10 minuten op 220°C.
- Maak de Credi Crème Pâtissière Authentique aan met water tot een mooie gladde gele room vulling en vul hiermee een spuitzak.Maak Bienenstich. Bruneer het amandelschaafsel en laat het afkoelen. Na afkoelen dusdanig honing toevoegen zodat het aan elkaar blijft plakken en het te gebruiken is als decoratie
- Snijd de broodjes na het afkoelen 2x horizontaal door. Vul tweemaal met de aangemaakte gele room, gebruik hiervoor een spuitzak. Decoreer het kapje met Bienenstich.