Getoerde wafels met vanillebavaroise

Getoerde wafels van het wafelijzer, gevuld met vanillebavaroise op basis van Sonnetmix Inverno en Credi Fond Neutral
Stuks 60

Ingrediëntenlijst

Getoerde wafels:

Toeren:

  • 800 g Toerboter

Vanillebavaroise:

  • 350 g CREDI FOND NEUTRAL
  • 350 g Lauwwarm water
  • 1750 g Lobbig opgeslagen slagroom
  • Inhoud van één vanillepeul

Extra benodigdheden:

Recept werkwijze

Maak wafels:

  • Draai van alle grondstoffen een deeg in ca. 8 minuten in de eerste versnelling.
  • Verdeel het deeg in stukken van 1.500 gram en leg deze goed afgedekt voor minimaal 12 uur in de koelkast.
  • Weeg de volgende dag 400 gram toerboter af voor ieder deegstuk van 1.500 gram.
  • Vouw bij ieder deegstuk de toerboter in en toer tweemaal in vieren (2 x 4).
  • Koel de getoerde deegstukken ca. 30 minuten terug in de koelkast.
  • Rol telkens ieder getoerd deegstuk uit op 2,5 mm dikte en snij stukken van 10 bij 8 cm (ca. 60 gram per stuk en iets kleiner als het wafelijzer).
  • Laat het deeg ca. 60 minuten rijzen bij bakkerij temperatuur.
  • Spray het wafelijzer in met Goldwax. Bak de gerezen deegstukjes tussen het wafelijzer.
  • Laat voldoende afkoelen.

Maak vanillebavaroise:

  • Meng eerst de Credi Fond Neutral met het lauwwarm water.
  • Meng dit vervolgens met de rest van de ingrediënten.
  • Snij de afgekoelde wafels door en spuit hier ca. 40 gram vanillebavaroise tussen.
  • Werk verder af naar eigen inzicht.
Romig, zacht én crunchy in een traktatie.
Natuurlijk zijn er ook andere smaken bavaroise, met bijbehorende afwerking, toe te voegen aan deze heerlijke wafels!

Delen