Brother Bear
Receptuur voor Brother Bear op basis van Sonnetmix Inverno en Broer Karamelspijs. Dit feestbrood is speciaal ontwikkeld voor het 75-jarige bestaan van Echte Bakker Van der Steen uit Made (NL).
Stuks 42
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g – 50% Bloem
- 5000 g – 50% SONNETMIX INVERNO (0,66) RSPO-SG
- 800 g – 8% Gist
- 500 g – 5% QS BOTERSTOL EXTRA RSPO_SG
- 200 g – 2% Mokka extract
- 50 g – 0,5% Zout
- 5000 g – 50% Water ca.
Vulling 1
- 3000 g – 30% Rozijnen
- 2500 g – 25% Suikernibs P4
- 800 g – 8% Gedroogde appelstukjes
Vulling 2
- 4000 g – 80% BROER HAZELNOOT KARAMELSPIJS
- 200 g – 4% Eieren
Decoratie – Victoria beslag
- 1000 g – 10% Amandelschaafsel
- 1000 g – 10% Fijne kristalsuiker
- 110 g – 1.1% Eiwit
Recept werkwijze
- Voorbereiding: De gedroogde appelstukjes in eigen gewicht aan water laten weken. Slap de Broer Karamelspijs iets af met eieren en rol pillen van 100 gram. Maak het Victoria beslag aan, meng alle grondstoffen hiervoor tot een homogene massa.
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Direct na het kneden vulling 1 doordraaien.
- Deegtemperatuur ca. 26°C.
- Deegstukken afwegen van ca. 500 gram en opbollen.
- Voorrijs ca. 30 minuten.
- Opmaken als paasbrood. Vouw daarbij een spijspil van 100 gram in en leg in de aluminium bakblikken.
- Narijs ca. 60 minuten.
- Net voor het bakken bestrooien met Victoria beslag.
- Bakken: ca. 38 minuten bij 190°C.
Ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum van Echte Bakker Van der Steen in Made in 2022, is de specialiteit Brother Bear ontwikkeld in samenwerking met Sonneveld.