Victoriaantjes
Een zoete snacktegen voedselverspilling! Bekijk het recept voor Victoriaantjes op basis van (oud) witbrood, Broer Amandel Wellingtonspijs en Credi Compound Lemon Lime.
Stuks 24
Ingrediëntenlijst
Basis:
- 1 Heel witbrood, gesneden op 12 mm dikte (24 sneetjes)
Vulling:
- 3.000 g Broer Amandel Wellingtonspijs
- 420 g Eieren
- 60 g Credi Compound Lemon Lime
Afwerking, Victoriabeslag:
- 700 g Amandelschaafsel
- 350 g Suiker
- 60 g Eiwit
Recept werkwijze
- Maak de vulling aan: Meng de ingrediënten tot een homogene massa.
- Maak het victoriabeslag aan: Meng de ingrediënten voorzichtig tot alles goed is verdeeld.
- Snij van het gesneden brood beide zijkanten, de onderkant en de bovenkant weg zodat rechthoekige plakjes zonder korst ontstaan.
- Leg de plakjes brood op met bakpapier geprepareerde bakplaten.
- Spuit met een spuitzak ca. 120 gram vulling over elk plakje brood.
- Verdeel vervolgens over elk plakje ca. 45 gram victoriabeslag.
- Bakken met de hete luchtoven ca. 20 minuten op 145°C.
Tip:
Dit recept is ideaal om oud brood opnieuw te verwerken en zo voedselverspilling tegen te gaan.