Victoriaantjes

Een zoete snacktegen voedselverspilling! Bekijk het recept voor Victoriaantjes op basis van (oud) witbrood, Broer Amandel Wellingtonspijs en Credi Compound Lemon Lime.
Stuks 24

Ingrediëntenlijst

Basis:

  • 1 Heel witbrood, gesneden op 12 mm dikte (24 sneetjes)

Afwerking, Victoriabeslag:

  • 700 g Amandelschaafsel
  • 350 g Suiker
  • 60 g Eiwit

Recept werkwijze

  • Maak de vulling aan: Meng de ingrediënten tot een homogene massa.
  • Maak het victoriabeslag aan: Meng de ingrediënten voorzichtig tot alles goed is verdeeld.
  • Snij van het gesneden brood beide zijkanten, de onderkant en de bovenkant weg zodat rechthoekige plakjes zonder korst ontstaan.
  • Leg de plakjes brood op met bakpapier geprepareerde bakplaten.
  • Spuit met een spuitzak ca. 120 gram vulling over elk plakje brood.
  • Verdeel vervolgens over elk plakje ca. 45 gram victoriabeslag.
  • Bakken met de hete luchtoven ca. 20 minuten op 145°C.
Tip:
Dit recept is ideaal om oud brood opnieuw te verwerken en zo voedselverspilling tegen te gaan.

Delen