Productbeoordeling

Je wilt dat de kwaliteit van jouw brood- en banketproducten voldoen aan jouw standaarden. Wellicht wil je de kwaliteit ook regelmatig staven aan landelijke criteria om de kwaliteit zo hoog en stabiel mogelijk te houdenMaar er zijn vele factoren die de kwaliteit van je bakkerijproducten beïnvloeden. Hoe hoog is de kwaliteit eigenlijk van je brood of banket?

De productbeoordeling is een instrument waarmee we alle positieve en negatieve punten van het gebakken product beoordelen en benoemen. Zo bepalen we de aandachts- en verbeterpunten en weet je dus precies op welke punten in het productieproces de kwaliteit van jouw producten verbeterd kan worden. Vind je het lastig om zelf je eigen producten te beoordelen? Of heb zelf te weinig tijd? Onze baktechnische adviseurs met jarenlange ervaring in het keuren en verbeteren van de productkwaliteit helpen je graag met het beoordelen van jouw producten. Wil je jouw product(en) laten beoordelen door één van onze specialisten? Vul dan je gegevens in op het onderstaande formulier. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden voor een productbeoordeling te bespreken.

Het belang van een productbeoordeling

Het is zinvol om de productkwaliteit regelmatig te beoordelen. Gewenning aan een bepaald eindresultaat na jarenlang bakken, sluipt er zo in. Er zijn inmiddels misschien alweer nieuwe productietechnieken of beter passende oplossingen beschikbaar bij toeleveranciers die de productkwaliteit van jouw brood of banketproducten positief kunnen beïnvloeden. Een productbeoordeling leert je ook om steeds sneller afwijkingen in het productieproces en de productkwaliteit te herkennen, te herleiden en te voorkomen. Deze kennis en ervaring is ook direct toe te passen bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Met een productbeoordeling door onze baktechnische adviseurs krijg jij inzicht in hoe je producten kunt beoordelen, verbetersuggesties voor een hogere en stabiele productkwaliteit en praktische tips en adviezen waarmee je verbeteringen door kunt voeren.

Een productbeoordeling door onze specialisten - Hoe werkt dat?

Bij een productbeoordeling beoordeelt één van onze baktechnische adviseurs jouw brood- en/of banketproduct(en) op verschillende criteria die de kwaliteit bepalen. De beoordeling vindt plaats op jouw locatie of in de applicatiebakkerij van Sonneveld (EBIC). We gebruiken voor de productbeoordeling een keuringsrapport. Bij een broodkeuring beoordelen we de korstkleur, bakaard, volume, model & afwerking, korsteigenschappen, kruimkleur, structuur, aroma en de malsheid. Je kunt hier eigen criteria in laten opnemen die jij belangrijk vind. Voor banketproducten hanteren we bijvoorbeeld de smaak, textuur, het mondgevoel, de opbouw, de uitstraling en eventuele overige criteria. Elk criteria krijgt een score van 1 t/m 10. In het keuringsrapport lichten we de score toe en geven we verbetersuggesties voor het productieproces. Zo maak jij producten met een hogere kwaliteit. Denk hierbij aan praktische tips en adviezen om de verbeteringen door te voeren.

 

De stappen van een productbeoordeling

  1. We bespreken samen welke producten beoordeeld moeten worden en waar we dit doen
  2. We voeren de productbeoordeling ter plaatse uit met ons keuringsrapport en eventuele extra aangedragen criteria
  3. We bespreken de resultaten en adviseren eventuele verbeteringen
  4. Je ontvangt het keuringsrapport via mail
  5. Na 1 à 2 weken nemen we contact op om de voortgang en eventuele vervolgstappen te bespreken

Wil jij de kwaliteit van jouw brood- en banketproducten zo hoog mogelijk houden of verbeteren? En ben je geïnteresseerd in een productbeoordeling door één van onze baktechnische adviseurs? Het laten uitvoeren van een productbeoordeling door onze specialisten is onderdeel van een partnerplan wat wij samen met jou opstellen en opnemen in een samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst leggen we de afname van onze producten (het jaarvolume) en diensten vast waarmee wij jou ondersteunen. Vul het onderstaande formulier in, dan neemt één van onze vertegenwoordigers contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Interesse in een productbeoordeling? Vul het contactformulier in!

Meer weten over productbeoordeling en het belang van productkwaliteit?

Wil je eerst meer weten over het beoordelen van brood- en banketproducten op kwaliteit en waar je op moet letten? Lees onze blog over het belang van een productkeuring en de factoren die de kwaliteit van brood en banket beïnvloeden. Wil je zelf aan de slag met een productbeoordeling? Lees dan hoe je in 9 stappen de kwaliteit van je brood- en banketproducten beoordeelt en verbetert. Schakel je liever onze baktechnische adviseurs in? Vul dan bovenstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.