Zonnebol
Bekijk het recept voor Zonnebol
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50 % Bloem
- 5000 g - 50% VITASON ZONNEPIT (50%)
- 250 g - 2.5 % Gist
- 5500 g - 55% Water ong.
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 26°C.
- Afwegen: deegstukken van ca. 450 gram en opbollen.
- Bolrijs: ca. 40 minuten.
- Modelleren: Opbollen en iets platdrukken.
- Zet in het midden een rond stekertje en decoreer de binnenkant met maïsgries en de buitenkant met zonnebloempitten.
- Insnijden: 8 maal insteken als een zonnebloem.
- Narijs: ca. 65 minuten.
- Bakken: ca. 35 minuten bij 230°C met stoom.
- Roterend bakken: Ong. 35 minuten bij 220ºC.