Licht Meergranen Vloerbrood
Bekijk het recept voor Licht Meergranen Vloerbrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Bloem
- 5000 g - 50% VitaSon Licht Meergranen 50%
- 250 g - 2.5% Gist
- 5500 g - 55% Water ca.
Decoratiemix
- 250 g - 2.5% Maïsgries
- 250 g - 2.5% Sesamzaad
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 26°C.
- Afwegen: deegstukken van ca. 450 gram en opbollen.
- Voorrijs: ca. 40 minuten.
- Opmaken als vloerbrood. Decoreer met een mengsel van maïsgries en sesamzaad (50:50). Leg de deegstukken op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten.
- Narijs: ca. 65 minuten.
- Bakken: ca. 35 minuten bij 210°C met stoom.
- eventueel voor het bakken insnijden zoals gewenst.