Bourgondisch Bruinbrood
Bekijk het recept voor Bourgondisch Bruinbrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Bloem
- 5000 g - 50% Volkorenmeel
- 170 g - 1,7% Zout
- 200 g - 2% Gist
- 500 g - 5% PROSON WIT BOURGONDY RSPO-SG
- 100 g - 1% PROSON BRUIN ROYAL RSPO-SG
- 5800 g - 58% Water ong.
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 27°C.
- Afwegen: deegstukken van ca. 450 gram en opbollen.
- Voorrijs: ca. 40 minuten.
- Deegstukken opnieuw opbollen, decoreren met Sonvlokken en op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten leggen.
- Narijs: ca. 70 minuten.
- Voor het bakken insnijden zoals gewenst.
- Bakken: ca. 35-40 minuten bij 240°C met niet al te veel stoom.