Appel Amandel Taart
Verras uw klanten met deze overheerlijke Appel Amandel Taart, gemaakt met de cakemix Sonnique Cream Cake.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 1000 g - 100% CREDI CR CAKE VANILLA RSPO-SG
- 350 g - 35% Heel ei
- 300 g - 30% LIQUISHORT CAKE
- 225 g - 22.5% Water ong.
Vetdeeg
- 500 g Boter
- 500 g Bloemsuiker
- 1000 g Bloem
- 200 g Ei
Frangipane
- 500 g Boter
- 400 g Ei
- 1000 g Broyage 50/50
- 75 g Bloem
Appelvulling
- 800 g Appelstukjes
- 200 g Appelcompote
- 10 g Kaneel
Victoriabeslag
- 800 g Amandelschaafsel
- 800 g Suiker
- 65 g Eiwit
Recept werkwijze
- Voorbereiden - Vetdeeg aanmaken: meng alle grondstoffen kort tot men een deeg bekomt
- Voorbereiden - Frangipan aanmaken: boter crèmeren en vervolgens de eieren toevoegen. Als laatste de broyage en de bloem ondermengen
- Voorbereiden - Cakebeslag maken: meng alle grondstoffen tot een glad en soepel beslag. Ong. 2 minuten in de eerste versnelling en vervolgens ong. 3 minuten in de tweede versnelling
- Leg een bodem vetdeeg van 2 mm dik in een houten ring met papier. Vervolgens een dun laagje abrikozen confituur aanbrengen en lichtjes bestrooien met brésilienne nootjes. De vorm voor de helft vullen met een mengeling van 2/3 cakebeslag en 1/3 frangipane
- Bakken: De cake 3/4 bakken, ong. 20 minuten bij 180℃
- Bestrooien: Na 20 minuten de cake rijkelijk bestrooien met de appelcompote mengeling en afdekken met victoria beslag
- Verder bakken, ong. 20-25 minuten bij 180℃