Walnoten Vloerbrood

Bekijk het recept voor Walnoten Vloerbrood

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Volkorenmeel (eiwitrijk)
  • 200 g - 2% SONPLUS KROKANT SUPER
  • 150 g - 1.5% Zout
  • 100 g - 1% Gist
  • 7000 g - 70% Water ong.

Vulling

  • 4000 g - 40% Geroosterde walnoten

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Draai direct na het kneden de vulling door.
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Bulkrijs: ong. 60 minuten
  • Afwegen: ong. 450 gram afwegen en opbollen
  • puntrijs: ong. 30 minuten
  • Maak de deegstukken op als een stompe punt en leg ze op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten
  • Narijs: ong. 45 minuten
  • Net voor het bakken afstuiven met roggebloem en insnijden naar wens
  • Bakken: ong. 28 minuten op 220ºC

Delen