Walnoten Vloerbrood
Bekijk het recept voor Walnoten Vloerbrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Volkorenmeel (eiwitrijk)
- 200 g - 2% SONPLUS KROKANT SUPER
- 150 g - 1.5% Zout
- 100 g - 1% Gist
- 7000 g - 70% Water ong.
Vulling
- 4000 g - 40% Geroosterde walnoten
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Draai direct na het kneden de vulling door.
- Deegtemperatuur: ong. 26℃
- Bulkrijs: ong. 60 minuten
- Afwegen: ong. 450 gram afwegen en opbollen
- puntrijs: ong. 30 minuten
- Maak de deegstukken op als een stompe punt en leg ze op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten
- Narijs: ong. 45 minuten
- Net voor het bakken afstuiven met roggebloem en insnijden naar wens
- Bakken: ong. 28 minuten op 220ºC