Steengemalen Volkoren Meerzadenbrood
Recept voor Steengemalen Volkoren Meerzadenbrood.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 3000 g - 30% 10-zadenmix
- 3000 g - 30% Weekwater
- 7000 g - 70% VitaSon Steengemalen Volkoren
- 2000 g - 20% Desem
- 200 g - 2% Donkere moutstroop
- 120 g - 1.2% Glutenpoeder
- 70 g - 0.7% Gist
- 50 g - 0.5% Zout
- 4700 g - 47% Water
Decoratie
- 10-zadenmix
Recept werkwijze
- Voorbereiden: 10-zadenmix en weekwater één dag van tevoren weken
- Kneed alle grondstoffen samen met de geweekte zadenmix tot een glad en soepel deeg.
- Deegtemperatuur: ong. 25°C
- Bulkrijs: ca. 90 minuten, na ca. 45 minuten doorslag geven (eenmaal vouwen).
- Afwegen: ca. 500 gram (of verdelen met de diviseuse) en oppunten.
- Opmaken, decoreren met 10-zadenmix en in rijsmandjes leggen met de sluiting naar boven
- Narijs: ca. 45 tot 60 minuten
- Insnijden: vlak voor het bakken de rijsmandjes omdraaien op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten en insnijden in de lengte.
- Bakken: ca. 45 minuten op 230°C