Steengemalen Volkoren Vloerbrood (Basisreceptuur)
Dit is een recept voor Steengemalen Volkoren Vloerbrood (Basisreceptuur).
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% VitaSon Steengemalen Volkoren
- 100 g - 1% Gist
- 7000 g - 75% Water
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen met 60% water tot een goed deeg, daarna het resterende water geleidelijk toevoegen en afkneden.
- Deegtemperatuur: ca. 26°C
- Bulkrijs: ca. 90 minuten, met een doorslag na ca. 45 minuten
- Afwegen: ca. 600 gram en licht opbollen
- Bolrijs: ca. 20 minuten
- Opmaken naar wens en door het volkorenmeel rollen.
- Narijs: ca. 40 minuten
- Decoreren: net voor het bakken insnijden zoals gewenst.
- Bakken: Ca. 35 minuten op 240°C, zakkend naar 225°C.