Limburgse Vlaai
Bekijk het recept voor Limburgse Vlaai op basis van ProSon Limburgse Vlaai.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 700-800 g - 7-8% Gist
- 180 g - 1.8% Zout
- 4700 g - 47% Water ong.
- 40-45 g - 40-45% PROSON LIMBURGSE VLAAI RSPO-SG
Vulling
- 28800 g Abrikozen vulling K&K
Recept werkwijze
- Mix de ingredienten en kneed af tot een glad deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 27°C.
- Afwegen (direct na het kneden): ca. 300 gram voor een vlaaivorm met een ø van 28 cm en ca. 250 gram voor het raster of deksel. Ca. 350 gram voor rijstevlaaivorm van 28 cm ø met een hoge rand. Deegstukken opbollen.
- Bolrijs: ca. 30 minuten.
- Uitrollen op stand 10-5 van de uitrolmachine. Kwartslag draaien en vervolgens 3-2 pannen fonceren rand iets aandrukken en 900 gram vulling opbrengen. Raster of deksel aanbrengen.
- Narijs: ca. 35 minuten.
- Bakken: ca. 25 minuten bij een oventemperatuur van 220°C.