Berliner Toffee Puntjes
Bekijk het recept voor Berliner Toffee Puntjes met Sonnet Briochemix 30% en Crème de Luxe Gold.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 7500 g - 75% Bloem
- 2500 g - 25% Sonnet Briochemix 30%
- 500 g - 5% Crème de Luxe Gold
- 180 g - 1.8% Zout
- 500 g - 5% Gist
- 4500 g - 45% Water ong.
Vulling
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 26°C.
- Afwegen: ca. 1800 gram (30 stuks).
- Bolrijs: ca. 10 minuten.
- Vorm de deegstukjes tot stompe puntjes
- Narijs: ca. 40 minuten.
- Bakken: ca. 7 minuten frituren in olie van 180°C. Na ca. 30 seconden omdraaien en onderdompelen.
- Afwerken: na voldoende afkoelen een stukje in de lengte uit de bovenkant snijden en vullen met toffee crème (zie afbeelding). Verder afwerken naar eigen inzicht.