Appeltjesbrood
Bekijk het recept voor Appeltjesbrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Bloem
- 5000 g - 50% SONNETMIX INVERNO (0,66) RSPO-SG
- 800 g - 8% Gist
- 4800 g - 48% Water ong.
Vulling
- 3000 g - 30% Appelstukjes (gedroogd)
- 2500 g - 25% Parelsuiker P2
- 2500 g - 25% Rozijnen
Decoratie
- 500 g - 5% Amandelschaafsel of -splits
Recept werkwijze
- Voorweken - De gedroogde appelstukjes in eigen gewicht aan water laten weken.
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Direct de vulling voorzichtig doordraaien.
- Deegtemperatuur: ong. 26℃.
- Afwegen: ong. 450 gram.
- Bolrijs: ong. 15 minuten.
- Opbollen en decoreren met amandelschaafsel of -splits. Hierna in ronde bakvorm (ca 20 cm ⌀˜) of bakring plaatsen
- Narijs: ong. 40-50 minuten
- Bakken: ong. 40 -45 minuten bij 200℃