Wit Vloerbrood (FermenSon Prestige)

Bekijk het recept voor wit vloerbrood met een pure broodsmaak en luchtige structuur op basis van het voordeeg FermenSon Prestige.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem
  • 250 g - 2.5% Gist
  • 200 g - 2% Fermenson Prestige
  • 122 g - 1.22% Gist
  • 5700 g - 57% Water ca.

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg.
  • Deegtemperatuur: ca. 26°C.
  • Afwegen: deegstukken afwegen (920 gram voor grote broden of 450 gram voor kleine broden) en opbollen.
  • Voorrijs: ca. 40 minuten.
  • Opmaken naar wens, lang of rond, eventueel van decoratie voorzien en hierna op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten leggen
  • Narijs: ca. 70 minuten.
  • Voor het bakken insnijden zoals gewenst.
  • Bakken: ca. 30 minuten op 235°C met stoom (kleine broden ca. 25 minuten)

Delen