Briochejes

Bekijk het recept voor Briochejes

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 7000 g - 70% Bloem (eiwitrijk)
  • 3000 g - 30% SONNET BRIOCHEMIX 30% RSPO-SG
  • 700 g - 7% Gist
  • 150 g - 1.5% Zout
  • 2000 g - 20% Eieren
  • 3000 g - 30% Water ong.

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Ong. 3 minuten in de 1e versnelling en ong. 8-12 minuten in de 2e versnelling
  • Deegtemperatuur: ong. 30℃
  • Bulkrijs: ong. 90 minuten en na 45 minuten een doorslag geven
  • Afwegen: Deegstukken van ong. 1800 gram
  • Modelleren: Verdelen en opbollen
  • Narijs: ong. 75 minuten bij 32ºC. Voor het beste resultaat eerst een nacht, verdeeld en opgebold op de bakplaat, in de koelkast zetten (afgedekt onder plastic). Uit de koelkast halen en op bakkerijtemperatuur laten komen. Dan de narijs laten ingaan. Wilt u de koelkast overslaan, dan zult u de narijs moeten verlengen
  • Bakken: ong. 12 minuten op 200℃. Roterend bakken ong. 12 minuten op 180℃

Delen