Bruin vloerbrood
Bekijk het recept voor Bruin vloerbrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 6000 g - 60% Bloem
- 4000 g - 40% Volkorenbloem
- 170 g - 1.7% Zout
- 200 g - 2% Gist
- 200 g - 2% SONPLUS CL
- 5400 g - 54% Water ong.
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een soepel deeg
- Bulkrijs: ong. 15 minuten
- Afwegen: Deegstukken afwegen voor groot brood 920 gram en klein brood 480 gram en opbollen
- Bolrijs: ong. 30 minuten
- Opmaken: Broden opmaken rond of lang en op tapijten leggen
- Narijs: ong. 60 minuten bij 28℃ en 85% vocht
- Broden voor het inoven insnijden naar keuze
- Bakken: ong. 45 minuten bij 240℃ - 210℃